بنیامین سازه نفیس تولید کننده
قالب بتن در اصفهان
ورق فولاد مبارکه و فولاد غرب
اگر شما هم در زمینه ساخت و ساز فعالیت دارید حتما به خوبی می دانید یکی از مهم ترین و پر اهمیت ترین مراحل اجرای سازه های بتنی، مرحله قالب بندی است. این مرحله می تواند به عنوان تاثیرگذارترین قسمت عملیات ساخت و ساز در نظر گرفته شود. به همین دلیل کیفیت اجرا و رعایت نکات اجرایی، کیفیت نگهداری و به کارگیری بهترین نوع قالب می تواند تاثیر به سزایی بر سازه شما داشته باشد.
بتن به دلیل داشتن مزایای بی شمار یکی از پر کاربردترین مصالح ساختمانی است. دوام بالا و ایمنی زیاد بتن را تبدیل به یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی کرده است. به همین دلیل قصد داریم در این مطلب به بررسی موضوع قالب بتن بپردازیم.
خرید قالب بتن اصفهان از بنیامین سازه نفیس
بنیامین سازه نفیس تولید کننده انواع قالب بتن در اصفهان است و در این زمینه سابقه ای چندین ساله دارد. گروه تولیدی بنیامین علیخانی با بهره گیری از تجارب گرانبهای پرسنل و با نگاهی به دانش و فناوری های روز دنیا در زمینه تولید قالب بتن فلزی در شهر اصفهان حرف اول را می زند و توانسته است تمامی نیازهای سازندگان شهر اصفهان را برطرف سازد.
فعالیت این شرکت تنها به شهر اصفهان و کشور ایران محدود نمی شود، بلکه کشورهای همسایه مانند افغانستان، عراق و کشورهای عربی نیز از مشتریان وفادار و ثابت مجموعه بنیامین نفیس سازه می باشند. این کارخانه با استفاده از متریال درجه یک و با کیفیت موجود در بازار توانسته است افتخار تولید محصولات و ابزارآلاتی با کیفیت بسیار بالا و قیمتی مناسب را داشته باشد و تولیدات خود را در نظر گرفتن نیاز مشتریان روانه بازار کند.
وب سایت بنیامین سازه نفیس دارای نماد اعتماد الکترونیکی است، بنابراین شما عزیزان می توانید خرید خود را با خاطری آسوده انجام دهید. همچنین برای ثبت سفارش روش های دیگری نیز وجود دارد که در انتها آن ها را به شما معرفی خواهیم کرد تا بتوانید خریدی مطمئن و بی دردسر را تجربه کنید.
قالب بتن چیست؟
قالب بتن در واقع یک سازه موقتی است که پس از ساخت بتن از سازه مورد نظر جدا خواهد شد. این قالب ها در انواع مختلف آجری، چوبی و فلزی ساخته می شوند تا بنا به نیاز خود بتوانید نوع مناسب را انتخاب نمایید. انتخاب نوع قالب به هزینه برآورد شده، نوع پروژه و زمان در نظر گرفته شده برای انجام پروژه بستگی دارد. قالب بتن در واقع شامل ظروفی است که با شکل خاص خود جهت نگهداری آرماتور و بتن خیس تا زمان خشک شدن و شکل گرفتن نهایی آن مور مصرف قرار می گیرد. از قالب های فلزی بتن معمولا جهت انجام پروژه هایی با عمق پی زیاد، ستون های بتن، قالب بندی فونداسیون، دیوارها و یا حتی اتوبان سازی استفاده می شود. چرا که این نوع قالب بتن استحکام و مقاومت بیشتری نسبت به سایر انواع قالب بتن دارد.
بتن هنگامی که خیس است داخل قالب ریخته می شود تا شکل قالب را به خود بگیرد و به حالت مورد نظر در بیاید. در این نوع قالب بندی باید سطح قالب کاملا صیقلی باشد تا بتنی که در تماس با قالب است فرمی بی نقص بگیرد. همچنین قالب بتن باید تحمل کافی برای تحمل وزن بتن داخل آن را داشته باشد. برای افزایش استحکام قالب بتن از قطعه ای به نام سولجر استفاده می شود.
قالب ها پس از محکم شدن و شکل گرفتن بتن برداشته می شوند. اما گاهی ممکن است لازم باشد قالب در جای خود بماند که در این صورت به این قالب، قالب ثابت گفته می شود. استفاده از قالب بتن علاوه بر شکل دادن به بتن و فراهم کردن امکان ساخت قطعات بتنی با اشکال مختلف، احتمال شکستن و ترک خوردن بتن را نیز تا حدود زیادی کاهش می دهد. حدود 20 الی 25 درصد هزینه ساخت و ساز صرف ساختن قالب های بتن می شود و این قالب ها از لحاظ اقتصادی بسیار به صرفه هستند زیرا قابلیت استفاده مجدد را نیز دارند.
اجزای اصلی قالب بتن
اجزای قالب بتن در تمامی قالب های فلزی بتن عموما یکسان و بدون تغییر است. اتصال بدون نقص اجزای قالب در کنار یکدیگر موجب ساخت سازه ای یکپارچه و مستحکم، بدون هیچگونه عیب و ایرادی خواهد شد. اجزای اصلی قالب شامل بدنه، رویه، حائل، پشت بندها، ستون، مهارها و ... است که باعث قرار گیری مناسب قالب و قالب گیری بدون نقص خواهد شد. هر چه این اجزا بیشتر و پیچیده تر باشد، قالب حرفه ای تر و کاربردی تر خواهد بود. همچنین هرچقدر سازه شما پیچیده تر باشد قالب نیز پیچیده تر خواهد بود و اجزای بیشتری خواهد داشت. ویژگی های قالب بتن خوب و با کیفیت
قالب های بتن با جنس ها و کیفیت های مختلفی در بازار موجود است که بهتر است جهت افزایش کیفیت سازه از قالب های استاندارد استفاده شود. اما آیا شما با ویژگی های یک قالب خوب آشنا هستید؟
یک قالب خوب توانایی تحمل بارهای مرده و زنده را دارد. اتصالات قالب بتن باید ضد نشتی باشند. چنانچه قالب دائمی نیست و قابلیت جابجایی دارد باید جنس آن ها با کیفیت باشد تا هنگام جابجایی آسیب نبیند. وزن قالب بتن باید تا حد امکان سبک باشد تا جابجایی آسان شود. نکته مهم دیگر این است که قالب ها نباید تاب خوردگی داشته باشند.
انواع قالب بتن از نظر جنس
قالب ها از جنس های مختلفی ساخته می شود که رایج ترین آن به شرح زیر می باشد:
قالب بتن چوبی
قالب های چوبی از قدیمی ترین و رایج ترین انواع قالب هستند که عموما از تخته سه لا و یا چوب ساخته می شوند. این قالب ها به آسانی در محل ساخت و ساز قابل ساخته شدن می باشند اما اجرای آن ها برای سازه های عظیم بسیار زمان بر است. نکته مهم این است که تمامی الوارها پیش از استفاده باید به دقت بررسی شوند. بنابراین استفاده از قالب های چوبی در مواردی که هزینه نیروی کار پایین است توصیه می شود.
قالب بتن پلیمری
قالب پلیمری از پلاستیک های مخصوص محکم و مقاوم ساخته می شود. استفاده از این قالب ها برای پروژه های ساختمانی کوچک مانند شهرک های مسکونی ارزان قیمت بهترین گزینه است. این قالب ها سطحی غیر قابل نفوذ دارند و بتن را صاف و صیقلی شکل می دهند.
این قالب ها سبک هستند و به سادگی قابل بریدن می باشند. این قالب ها برای اشکال خاص مناسب است و به راحتی با آب شسته می شوند. در مقابل این قالب ها پر هزینه هستند و ظرفیت حمل بار آن ها کم است. همچنین دوام کمتری نسبت به سایر قالب های بتن دارند و در برابر حرارت نیز مقاوم نیستند.
قالب بتن فولادی
از قالب ها از صفحات نازک فولادی ساخته می شوند و توسط پیچ و مهره در کنار هم قرار می گیرند. ساخت آن ها آسان است و از آن در پروژه های بزرگ استفاده می شود. قالب های آلومینیومی نیز می توانند مورد استفاده قرار بگیرند که وزن کمتری نسبت به قالب های بتن فولادی دارند. البته استحکام قالب های آلومینیومی نیز از قالب های فولادی کمتر است.
از مزایای این نوع قالب می توان به نصب آسان و استحکام بالای آن اشاره کرد. تعمیر این قالب آسان است و ساخت آن ها نیز بسیار راحت تر است. همچنین به بتن سطحی کاملا صیقلی می بخشد. البته باید در نظر داشته باشید قیمت قالب بتن فلزی از قالب بتن چوبی بیشتر است و وزن زیاد آن، جابجایی را دشوار می سازد. همچنین اندازه و شکل این نوع قالب محدود می باشد.
قالب عایق دائم (ICF)
این نوع قالب یکی از رایج ترین انواع قالب بتن است. این قالب بسیار پیشرفته بوده و عایق حرارت و صوت می باشد. همچنین در مقابل آتش و رطوبت نیز مقاوم است. عایق بندی این قالب توسط پلی استایرن انجام می شود. این قالب ها با محیط زیست سازگاری بالایی دارد.
قالب های بتن همچنین می توانند بر اساس اجزای سازه ای طبقه بندی شوند که این طبقه بندی به صورت زیر می باشد:
- قالب تیرچه
- قالب دیوار
- قالب تیر و ستون
- قالب فونداسیون
انواع قالب های بتن از نظر شکل قالب
به طور کلی می توان انواع قالب بتن را از نظر شکل و فرم به چهار دسته زیر تقسیم بندی نمود:
قالب بتن مدولار
این نوع قالب عرضی معادل 5 سانتی متر دارد و در ابعاد مختلفی تولید می شود. با توجه به تنوع فراوان این نوع از قالب بتن، می توان گفت قالب مدولار بیشترین کاربرد را در ساخت و ساز دارد. ارتفاع این قالب ها می تواند 1، 1.5 و 2 متر و عرض آن 10 الی 50 سانتی متر باشد. این قالب ها می تواند در ابعاد مورد نیاز مشتری طراحی و تولید شود.
قالب بتن مدور
استفاده از قالب بتن مدور به جهت بهره وری از منابع و محفظه های سیمانی و سیلورها به کار گرفته می شود. در این روش، تکیه گاه و اسکلت سیمانی به شکل پیچ خورده به بازار عرضه می شود. هنگام قالب بندی قسمت های دایره ای و قوس دار از قالب کمانی یا مدور استفاده می شود.
قالب بتن خاص
این نوع قالب با توجه به معماری سازه در انواع فرم های مثلث، متوازی الاضلاع، منحنی، چند ضلعی و ... طراحی و به بازار عرضه می شوند. از این نوع قالب در بخش های مختلفی استفاده مانند قالب جدول، قالب سر ستون پل ها، قالب ستون گرد، قالی نیوجرسی و قالب دیوارهای پیش ساخته استفاده می شود. این قالب ها به صورت سفارشی و طبق نظر مشتری طراحی و ساخته می شود.
قالب بتن فلزی
این نوع از قالب بتن در انواع جنس ها موجود است و جهت محکم بودن و جلوگیری از ترک خوردگی معمولا بدون درز طراحی و تولید می شوند. از این قالب جهت ساخت سنگفرش، قالب فلزی پیاده رو، ستون و ... استفاده می شود. با توجه به وزن و کاربرد می توان از فلزهای متنوعی جهت ساخت این نوع از قالب بتن استفاده نمود. این قالب ها به دلیل استفاده از روش گالوانیزاسیون، ابکاری مقاومی دارند و در برابر فرسایش، زنگ زدگی و پوسیدگی مقاومت بالایی دارند.
چرا قالب بندی بتن امری ضروری است؟
مهم ترین دلیل قالب بندی بتن فرم دادن به آن است. هدف از این کار، شکل دادن به بتن در ابعاد مشخص است. دلیل دیگر برای قالب بندی بتن تحمل تنش های وارده به آن است. از سایر دلایلی که قالب بندی بتن را ضروری می کند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- جلوگیری از کاهش رطوبت بتن
- عایق بندی بتن در محل ساخت سازه
- جلوگیری از تغییر مکان میلگردها و سایر قطعات سازه
- کاهش تنش های مکانیکی بتن
- جلوگیری از نشت شیره بتن به خارج از محل
مزایا و معایب قالب بتن
تمامی قالب های بتن در انواع فرم ها و جنس ها می توانند مزایا و معایبی داشته باشند که در ادامه به چند مورد از مهم ترین آن ها اشاره خواهیم کرد:
مزایای قالب بتن فلزی
- قالب فلزی بتن نسبت به سایر انواع قالب بتن استحکام بیشتری دارد و به دفعات بیشتری می توان از آن استفاده نمود.
- استفاده از قالب فلزی می تواند سرعت انجام کار را افزایش دهد.
- این نوع قالب در برابر آتش سوزی بسیار مقاوم است.
- قالب فلزی گنجایش بیشتری نسبت به سایر انواع قالب بتن دارد.
معایب قالب بتن فلزی
- این نوع قالب عایق حرارت نبوده و تبادل گرمایی بسیار بالایی دارد.
- جهت تنظیم این نوع قالب بایدبهای بیشتری پرداخته شود.
- وزن این قالب از سایر انواع قالب بیشتر است.
با در نظر گرفتن تمامی این مزایا و معایب امروزه قالب بتن فلزی از پر مصرف ترین و کاربردی ترین انواع قالب بتن در اصفهان می باشد.
مدیریت
91309 091309
کارشناس فروش اصفهان
91308 091308
کارشناس فروش تهران
91309 091209